ACUPUNCTUUR

Klassieke acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude techniek die gebruikt wordt voor de behandeling van allerlei klachten. Het is een behandelvorm die deel uitmaakt van de T.C.M. (Traditional Chinese Medicine). In de acupunctuur wordt gewerkt met meridianen, dit zijn netwerken van banen in ons lichaam. Hierlangs wordt onze energie (QI), lichaamsvloeistoffen en bloed verspreid.

De meridianen maken contact met de organen, ze bevochtigen en voeden ieder deel van het lichaam. Er kunnen tekorten, overschotten en blokkades ontstaan door verschillende oorzaken. Het gevolg hiervan is dat er pijn, ongemak en ziektes kunnen ontstaan. Het doel van T.C.M. is om de balans in het lichaam te herstellen.

Dr. Tan Balansmethode

De Dr. Tan balansmethode staat vooral bekend om zijn krachtige effect bij pijnbestrijding. Pijn is een stagnatie van Qi (energie) en/of Xue (bloed). Deze methode heft de stagnatie op, zodat energie en bloed weer vrij kunnen stromen. Er zijn vaak snelle resultaten, de pijn of klachten nemen snel af. Er wordt vooral op de armen/handen, en benen/voeten geprikt.

De Dr. Tan balansmethode wordt echter niet alleen voor pijnklachten gebruikt. Het kan tevens goed worden gebruikt bij klachten als onder andere: chronische gewricht/spierpijnklachten, slapeloosheid, stress, burn-out klachten.

Werkwijze

Bij acupunctuur worden dunne steriele naaldjes, op specifieke acupunctuurpunten, op het lichaam geplaatst. De behandeling is over het algemeen vrijwel pijnloos. De naalden hebben namelijk de dikte van een haar, waardoor ze gemakkelijk en zonder druk door de huid gaan.

Afspraak maken?

We starten altijd met een intake gesprek inclusief behandeling. Op deze manier kunnen we een goed behandelplan opzetten voor jouw klachten.